Samen Beter!

Door een goede organisatie van de samenwerking tussen de praktijken kunnen wij efficiënt behandelen.

Vestiging Kakelbont Kinderpraktijk Oudenbosch 

Kakelbont Kinderfysiotherapie nu ook in Oudenbosch

Wij zijn begonnen in 2005 in Bergen op Zoom. Door een nauwe samenwerking met meerdere disciplines kijken we met een brede bril naar kinderen. Daardoor zijn we in staat snel de vinger op de “figuurlijk zere plek” te leggen en de kern van de behandelvraag te kunnen benoemen. De osteopaat uit het team van Kakelbont, Miranda Janssen-Kimmel, werkt ook samen met het team van Fit&Gezond in Oudenbosch. Via haar is de samenwerking tussen Kakelbont en Fit&Gezond tot stand gekomen. Wij, de kinderfysiotherapeuten, zijn vanaf nu op woensdagmiddag aanwezig op Fit&Gezond. Heeft u vragen of wilt u een afspraak in Bergen op Zoom of in Oudenbosch, dan kunt u bellen naar 0164-249567/06-17380466 of mailen naar fysio@kakelbontkinderpraktijk.nl

 

Welkom op de website van Kakelbont Kinderpraktijk


Welkom op de website van Kakelbont Kinderpraktijk. Kakelbont Kinderpraktijk is een overkoepelende naam voor verschillende eerstelijns praktijken onder één dak. Wij zijn gevestigd in de Melkfabriek aan de Bruinevisstraat 32 in het centrum van Bergen op Zoom. Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de deur is een invalide parkeerplaats beschikbaar en binnen is een lift als ook sanitaire voorzieningen voor minder validen en baby's aanwezig. Wij bieden paramedische zorg  aan kinderen in Bergen op Zoom en omgeving. Bij Kakelbont Kinderpraktijk werken kinderfysiotherapeuten, een kinderergotherapeut, een logopedist en een osteopaat. De kinderfysiotherapeuten worden ondersteund door een administratief medewerkster. Op deze site vindt u informatie over ons zorgaanbod. Zo bieden wij onderzoek, behandeling en advies op het gebied van de motorische, zintuiglijke en spraak-taalontwikkeling van kinderen. Volg ons nu ook op facebook.

Schoolgaande Kinderen


Afgezien van “ontwikkeling gerelateerde”, ernstige aandoeningen of eerder genoemde indicaties kan een kinderfysiotherapeut jongeren met houdingsafwijkingen (rug, nek, benen, lopen) of schrijfproblemen zoals onvoldoende leesbaar of het tempo niet kunnen bijhouden bij schrijftaken behandelen.

Ook sportende kinderen lopen regelmatig blessures op. Vooral jonge fanatieke sporters en kinderen tijdens een groeispurt zijn extra gevoelig voor blessures. Zij kunnen erdoor gehinderd worden in hun bewegen, sport en spel. 

Na behandeling kunnen de sportactiviteiten, aangepast aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind, weer opgebouwd worden. Hierdoor kan herhaling van blessures voorkomen worden.

 

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract